Francesc Bujosa :: Article cavalls sense data

Anar a index Articles Cavalls

 

Els hipòdroms


Es ben possible que a l’hora de seleccionar la noticia de l’any del mon del cavalls siguin molts el que en triïn una de caire econòmic. I si aquesta no és la opinió de la majoria, si ho serà probablement del més entesos. La noticia prové d’Amèrica i diu que un multimilionari americà acaba de comprar tres del grans hipòdroms del gran país de la Amèrica del Nord. Són, ni més ni pus, que el de Santa Anita, el Gulfstream Park, i el Golden Gate Fields, un hipòdrom proper San Francisco. El comprador —el multimilionari— nom Frank Stronach, un home que ha fet la seva fortuna en l’electrònica i en peces de recanvi per automòbils. Frank Stronach és prou agressiu amb el seu llenguatge i diu que organitzarà les corregudes al marge de la N.T. R. A un organisme semblat a la nostra Federació, ja que afirma que els buròcrates que componen l’esmentat organisme són un club de prostàtics que amb les seves idees farien dormir a qualsevol. Afirma que cap d’ells a comprés que la gent acudeix als hipòdroms amb una intenció ben clara: divertir-se; i que en poques ocasions se li ofereix aquesta possibilitat. L’espectacle que es pot veure al hipòdroms— afegeix—és molt semblant al de fa cents anys. Sempre les mateixes curses, les mateixes distancies i avorrits temps morts entre una cursa i l’altra. La idea bàsica de Frank Sronach és la de convertir els hipòdroms en llocs d’esbarjo per a tota la família i que por posar-hi les atraccions que calguin pensa aprofitar els immensos espais que delimiten les pistes i que ara només s’empren dos dies a l’any per aparcar-hi els cotxes els dies de grans esdevinements. Frank Stronach no diu on deixaran els cotes aquestes famílies que hi acudiran però segur que hi té pensat un lloc menys atractiu que l’interior de les pistes. Estic segur que algun lector deu pensar que e el fons es tracta d’una gran operació immobiliària i que al final desapareixeran les curses de cavall. Els americans no ho pensen així. Saben que Frank Stronach és un gran afeccionat i que el que vol és donar un nou impuls a les corregudes. Per confirmar aquestes opinions el nou propietari ha contractat un famós home del nom del cava que es diu Patrick Biancone. “És —diu Frank Stronach— realment la joia de la seva corona”.


El diumenge passat en un ambient una mica fred tot i el Criterium Dels Cinc Anys pensava si a Mallorca trobarien un home amb la mateixa empenta que Frank Stronach. Però si el trobaven, deixarien els polítics, que dugués a port d les seves idees? Algú pensa que Son Pardo es podria privatitzar?Jean Lou Peupion


Jean Lou Peupion és sense cap dubte l’entrenador més elegant que hi ha a Franca. El seu físic recorda molt el del “flaco” Menotti. Fa anys que Peupion va coneixer l’exit. Eren els anys on Lurabo i Minou de Donjon estaven a la plena. Després Peupion va caure en una mena de pou negre i se li va posar cara de perdador. Ara sembla que la fortuna torna mirar de cara a Jaen Lou que la setmana passad en una mateixa reunió ve encadanar dues victòries. Una amb Espeyrac i l’altre amb el holandes Nevele Cero O, un fill de My Nevele. El simpatitzants mallorquins de Peupion també ens alegram d’aquesta especie de resurreció.Impecable Image es retira


Impecable Image era, fins ara, un del cavall mes vells que corria as Estats Units. Tenia 12 anys i havia guanyat en la seva vida prop de 200 milions de pessetes. Ara degut als còlics recidivants ha estat necessari retirar-lo de la competició. El fill de Balanced Image no podrá dedicarse a la reproducció ja que està sanat.


Moni Maker torna a Italia


El diuumenge qui ve a l’Hipòdrom de San Siro es disputarà la famosa correguda anomenada el Gran Premio de le Nazioni. Serà un magnifica esdeveniment ja que hi correrà Moni Maker amb el seu títol de trotadora/trotador més ric de la historia. El seu gran rival serà, sobre el paper, el fenòmen italià Varenne, el fill de Waikiki Beach. Altres rivals de Moni Maker seràn Big Smoke, Meadowbrach Luo i Nuke Linsay.