Francesc Bujosa :: Article cavalls sense data

Anar a index Articles Cavalls

 

No fou possible la TC


El divendres passat dia 9, a Kentucky pot haver una fita històrica en el món del trot. Un cavall podia obtenir la Triple Corona, un guardó que ningú no ha aconseguit des de 1972, any en el que Superbowl es programava guanyador del títol mes preat que hi en el trot americà. El cavall que podia conquerir era Muscles Yankee, el magnífic fill de Valley Victory. Que divendres Muscles Yankee pugué aconseguir la triple corona volia dir que aquest animal havia arribat el primer al Yonker’s Trot i a l’Hambletonian. Dos títol cadascun dels quals converteix en inmortal el nom d’un cavall. Tenia, doncs, ja dues cames de les tres que componen la Triple Corona. El que li faltava era el que corresponia a la correguda que es feia el divendres al hipòdrom de Lexington, al estat de Kentucky. L’hipòdrom de Lexington te una corda que amida una milla i el picadís que forma el trespol és de color roig. Per això el denominen com a “Red Mile”, que traduït a la nostra llengua vol dir Milla Roja.


Muscles Yankee ho tenia tot al seu favor. la seva classe, la programació de la seva vida esportiva —va renunciar a córrer el World Derby Trotting per por a que es lesionàs— un preparador que és un estrella, Chuck Sylvester, i un menador d’enorme prestigi, John Campbell. Per afegitò, a Muscles Yankee li havia tocat el lloc més interior a la sortida amb l’autostart per a la primera manega.


Dos perills amenacen, tanmateix, Muscles Yankee. Un era tots els altres participants ja que cap d’ell era coix i els seus gens tan bons com el de Valley Victory.El segon perill que tenia Muscles Yankee eren —deien— els fantasmes que podian estotjar els caps del seu entrenador i del seu menador menador. Chuck Sylvester i John Campbell són dos grans amics que varen estar a punt d’aconseguir ja una Triple Corona. Ara farà deu anys. Tenien en la seves mans un gran cavall, Mac Lobell. Mac Lobell havia aconseguit guanyar el Yonker’s i L’Hambletonian amb autoritat absoluta. També guanyà la primera eliminatòria a Lexington. Però la segona eliminatoria —on no hi corria Mack Lobell: era un altre sistema— la victòria fou per a Napoletano. A la final John Campbell agafa la corda i feu una carrera absolutament confiat. Estava convençut que si arribava al darrer metres de cursa al davant no hi havia cavall al món que pogués batre Mac Lobell. Napoletano també esperà a atacar al final, i el que semblava impossible passà: sobre la meta i sota una cridòria aclaparadora Napoletano va treure el nas davant Mac Lobell. Fou una derrota molt comentada. Una desfeta inesperada que deixà un cicatriu al cervell de Chuck i de John.


Però els cas de Muscles Yankee era diferent: havia renunciat a córrer el World Derby Trotting i el cavall havia estat tota la setmana relaxat i pletòric. Tot feia pensar que guanyaria. Tanmateix no fou així Muscles Yankee no tengué el seu dia i el guanyador fou un altre. Es tracta de Trade Image, un fill de Balanced Image. Balanced Image és un dels sementals més cars dels que fan la monta Als Estats Units i el Canada. A partir d’ara encara ho serà més. Crec que la cicatriu del cervells de Chuck Sylvester i John Campbell s’ha reblanida ferm. Probablement raja sang. La sang que fan les avinenteses tudades i probablement irrepetibles.