No som més que aixó

Francesc Bujosa


El meu Web Master em demana una caracterització o autodefinició. No és difícil: som un vago sense mala consciència. No la tenc, la mala consciència, perquè sé que Déu Nostre Senyor ens creà així: no hi havia massa feines a fer en el paradís. La necessitat de treballar fou conseqüència del pecat que cometeren els nostres primers pares, però ningú no em negarà que aquest càstig per a ells i per als seus descendents no fou una mesura injusta i desproporcionada. Déu, tanmateix, no va poder canviar els gens de quan ens va fer originalment de fang i que ens inclinen a “la dolce farniente”. El ser humà, decididament, des dels seus orígens no està fet pel treball. Sabut és, per altra banda, que quan els homes que haurem fet bondat –i jo crec que encapçalaré la fila– arribem al cel no ens haurem de rompre cap costella amb les tasques que allà tenen reservades per a nosaltres. Es tractarà, segons ens han explicat, de contemplar la magnificència del Creador i, en tot cas, de cantar música polifònica, tasca per a la qual –n'estic segur– aviat seré dispensat. Serà bo de dur.


Algú que obri aquesta plana web i observi l'interès que d'una manera o altra he mostrat per temes tan diversos com l'art, la ciència, l'esport, la filosofia, els cavalls podrà pensar que  la meva declaració de vago sense escrúpols no és del tot sincera. S'equivocarà. Perquè, salvant totes les distàncies necessàries, jo som com el Quixot, del què Voltaire va afirmar que s'inventava passions a fi de poder exercitar-se una mica.

Foto J. A. Briñas

Francesc Bujosa      Pàgina oficial

PORTADA

PORTADA           BIOGRAFIA           PUBLICACIONS           RECENTS        ART           NECROLOGIQUES           entrevistes I CITES           LINKS           VIdeos, locucions i fotos           QUADRA SHANE         

CONTACTE / ComentarIS           CERCAR

Francesc nos dejó el 10 de marzo del año 2020, pero la chispa de su presencia permanece.

En su homenaje, continúo de franc como Web Master de este sitio que construímos mano a mano, intentando compendiar sus facetas académicas y sus aficiones. 

La irrupción del móvil ha hecho necesaria una adaptación de formatos paulatina. Cualquier sugerencia será bienvenida.

Ángel Pascual Rodrigo