Francesc Bujosa :: Article cavalls sense data

Index Articles Cavalls

 

SC: La meva vida, el meu amor


Moltes vegades em sent la dona més afortunada del món. No som famosa, ni rica, però tenc alguna cosa que ningú mes no té. El nom d’aquest objecte és Speedy Crown. Speedy Crown no és únicament el més important del sementals vius, per a mi és com un vell senyor que m’ha gratificat d’una manera que no és possible d’expressar amb paraules”.


Els mots anteriors corresponen a les declaracions fetes per la jove, bella i atractiva senyoreta que cura de que al vell i extraordinari cavall no li manqui res del que necessita en aquest ja molt probablement darrers anys de la seva vida.


Speedy Crown mereix sens dubte el títol de millor semental del món. La seva influència dins el trot es realment aclaparadora. No hi cap cursa important als Estats Units que no hagi estat guanyada, alguna vegada, per un dels seus fills o filles. Si agafàssim el cent millors cavalls del trot americà dels darrers 10 anys, més de 80 són fills o nets d’Speedy Crown. Es pot demanar res més a un semental?


Si la guaridora és afortunada i feliç, el cavall no li va darrera. A Lana Lobell Fam té totes les comoditats que hom pot imaginar. Un estable ample i climatitzada, amb trespol condicionat, ben orientat i un corral on cada matí surt a passejar durant 40 ò 45 minuts. Speedy Crown té actualment als vint-i-set anys dos problemes de salut: l’artritis que és curada amb electromagnetisme, raigs infrarojos, massatge i la pèrdua d’una dent. La dent la perdé fa poc al producte poc a un altre cavall, que va tenir l’atreviment d’atracar-se massa a Cristal Lobell una egua amb la que Speedy Crown ha tengut —aferrau-vos fort— 14 fills. És un matrimoni que si estiguessin batejats semblarien de l’Opus Dei.


La dent no impedeix, tanmateix, menjar a l’il·lustre reproductor. Reb cada dia a les set i a les quatre menys quart del capvespre dues racions de Purina Equine Senior i bones dosis de fibra una mica banyada per evitar qualsevol perill de deshidratació.


Speedy Crown encara actua com a semental i tot a la seva edat no li costa gaire posar-se apunt per complir les seves funciones. Els dies que més, vint minuts, però d’altres, quan està més animat, en dos minuts està disposat a oferir el seu semen, el seu preuat líquid generatiu, que ha fet guanyar 93 milions de dòlars —sí; més de mil milions de pessetes— als seus propietaris. I és que actualment una dosi d’Speedy Crown val sis milions de pessetes. Serà difícil que a Mallorca neixi un fill d’ Speedy Crown, però si no fills, si serà possible tenir nets. Hi ha a hores d’ara dos productes directes de S.C. que fan de sementals. Un es diu Z. Afterburner i l’altre Imperial Crown. Si algú té una egua, cinquanta mil pessetones per pagar el bot i es capaç d’esperar els onze mesos que durarà l’embaràs podrà passar el gust gairebé insuperable de mostrar un polli als seus amics i dir amb orgullosa displicència: es un net de n’Speedy Crown. Mereixereu, pel vostre seny, el respecte dels afeccionat més clarividents.