Francesc Bujosa :: Diari de Balears :: 31/07/02

 

Kiss Melody


Els homes de la meva generació sempre hem tengut algun amor impossible a França. De joves eren Silvie Vartan o Brigitte Bardot. Mes endavant varen sofisticar un mica més els nostres gust i ens enamorarem del físic —els ulls sobretot— de Jaqueline Bisset, de la intel·ligència de Jeanne Maureau i de les veus de Juliette Greco o la pròpia Edie Piaff. Jo he de confessar que ara, a la meva edat, torn tenir una amor impossible a Paris. Aquest amor és diu Kiss Melody, i és —ja ho podeu imaginar— una egua aletzana de quatre anys que dissabte va guanyar el Prix d’Europe imposant-se a General de Pommeau i marcà una velocitat de 1.14. i busques, sobre la distancia de 2875 metres. Kiss Melody és una egua que ho té tot. Una conformació perfecte, un color de pell del que a mi més m’agraden, i un trot elegant que allarga molt les cames de davant. Per no faltar-li cap atractiu Kiss Melody te una caràcter una mica estrany i difícil que fa que en doni una de freda i una de calenta. Es propi de l’element femení quan sap que es admirada i Kips Molent ho és per una munió d’homes afeccionats al trot. Com els amors impossibles de les gran dames Kips Molent té un propietari que es multimilionari —Lucien Urano— i una macarró que li ensenya a comportar-se en societat i que es diu Pierre Desiré Aller, el seu entrenador.


Kiss Melody és el que es diu una egua ben nascuda, es a dir, que té un pedigrí envejable. El seu pare es Extreme Dream, un fill de Quito de Taloney, i net, en conseqüència, de Florestan. Alguna vegada he parlat de Florestan i he dit que fou una creació de Henri Levesque, que havia comprat —gratant-se la butxaca— Jalna IV, perquè volia tenir raça de Sa Bourbanaise. El senyor Levesque, ja ho he dit, pagà molt per Jalna IV, però fou una inversió ben rendible, perquè Jalna IV produí una tal Roquepine, una egua realment prodigiosa que guanyà tres vegades el Gran Premi d’Amèrica i dues vegades el campionat del món de trot. Roquepine es convertí en l’egua representativa de la raça i la tradició francesa, oblidant, per ventura que dins les seves venes hi corria sang de The Great Mac Kinney un descendent d’Hambletonian. Quan, retirada de la competició, fou hora de cercar-li un pretendent a Roquepine, elegiren una estranger. Fou necessari que l’egua es traslladàs a Amèrica on fou coberta pel semental mes més famós d’aquell moment Star’s Pride. Tot i el seu físic —magre— i els seus defectes del seus casc Star’s Pride havia tengut una trajectòria com a semental inigualable. Tenir vuit! fills guanyadors de l’Hambletonian i quatre guanyadors de la Triple Corona es una marca que permet estalviar qualsevol comentari sobre l’enorme prestigi de que ha gaudit Star’s Pride com a semental.


De la unió de Star’s Pride i Roquepine —el matrimoni del segle— nasqué un príncep que s’anomenava Florestan. El príncep tanmateix no és convertí en rei, i Florestan fou un molt bon cavall de competició però no fou mai una crack de primera fila. El seus majors èxits foren algunes curses italianes del grup I. Es retirà amb una millor marca discreta: 1.15. Però la raça la tenia, i per això Florestan sempre fou un semental molt valorat, més del que es podia deduir de la seva vida esportiva. Els que confiaven en ell no anaven desencaminats: Florestan ha estat el pare de tres cavalls de gran categoria: Passionant, Podossis i Quito de Taloney. Quito de Talonay és el pare d’Extreme Dream —la mare fou Tahitienne—, i Extreme Dream el pare de Kiss Melody.


La mare de Kiss Melody és Norabelle un filla de Buffet. Kiss Melody s’assembla molt No solament pel color de la seva pell, sinó per la qualitat del seu trot. Pierre Desiré Aller diu que Kiss Melody es el cavall —egua— en aquesta ocasió amb més qualitat de trot que ha vist a la seva vida i P.D. Aller, n’ha vist molts, de cavalls.


Kiss Melody és una egua en gran part de raça francesa encara que també té una part americana. Segons els experts diu que la part francesa representa el 80% i l’americana el 20%. Aquest mateixos estudiosos senyalen el principals “inbreedings” de Kiss Melody: Star's Pride: 4X5 Petit Jean III: 4X5 Hermes D: 4X5 Kairos5X6X6X7X Sa Bourbonnaise:5X6X6 Hernani III: 5X6X7X7X8X8X8 Carioca II: 5X6 Jamin: 5X6

Quo Vadis: 5X6X8X9X9X9 Loudeac: 6X6X6 Maggy II: 6X6 Telemaque V: 6X6X9. Tots ell formen part del santoral del trot.