És natural, l’homosexualitat?

Nosaltres, els animals (9)M’haureu de permetre que abans de començar amb un tema certament perillós com el de l’homosexualitat prengui dues precaucions. La primera és la de confessar que no tenc cap animadversió contra els homosexuals i que, en aquest aspecte, jo som com aquesta persona amb la que compartesc aficions hípiques, que és —eixem!— la reina d’Anglaterra, i que digué, pel que feia a les manifestacions gais, que els participants fessin el que volguessin mentre no li espantassin els cavalls. I es que a vegades hi ha motiu per a que les nobles bèsties s’estorin amb les poc discretes festes i desfilades dels gais. La segona precaució és la de precisar un poc amb quin sentit empraré les paraules homosexual i naturalesa o llei natural. Amb la paraula homosexual vull significar aquelles persones, homes o dones, que tenen una tendència a practicar el sexe amb altres persones del mateix gènere. La paraula natural o llei natural és una mica —no molt— més mala d’entendre o d’arribar a un acord sobre el seu significat, però, per a mi i per a vosaltres si no teniu res que objectar, no vol dir altra cosa que les explicacions que els científics han donat per descriure com és i com funciona el món de la naturalesa: la llei de Newton, la de Boyle Mariotte, la de Mendel i, evidentment, la llei de la selecció natural que tan bé va formular el senyor Darwin, pel qual —ja sabeu— sent devoció.


Segons els evolucionistes els sers vius es senten condicionats o determinats en els seus comportaments pel seguiment de dos principis: el de la conservació de l’individu —el manteniment de la vida del individu— i el de la conservació de l’espècie, la reproducció. Per a conservar-nos com individus menjam i bevem; per a conservar-nos com a espècie, boixam. L’afecció al sexe és el gran impulsor de la conservació de l’espècie. Però ja dic per complir amb la llei natural, per conservar l’espècie ha de ser sexe heterosexual: l’amor homosexual —ho dic per a que els meus amics gais no s’enfadin— no contribueix a conservar l’espècie, no és natural: és artifici, és tecnologia, és cultura.


És opinió comú entre els defensors de l’amor homosexual dir que l’esmentat amor ve determinat per factors somàtics, hereditaris o hormonals. Però aquest és un pensament paradoxal perquè el gen de la homosexualitat —si és que existeix no es transmet via sexual o té moltes dificultats per a transmetre’s i arriba a quedar, per lògica, anul·lat a la població. No té viabilitat. Entre les teories que he pogut llegir que volen explicar la paradoxa de la persistència de l’esmentat gen i la seva no desaparició una diu que és perquè les mares que tenen molta progesterona tenen tendència a engendrar algun fill homosexual, però, al mateix temps, són mares molt prolífiques i, cara al grup o la família, una cosa compensa l’altra. Hi ha encara una altra teoria, per ventura més mala de creure i és que una família on hi ha algun membre gai és una família on hi ha un ambient de carinyo, de comprensió de sentiments refinats, de poques bregues etc. i tot això ajuda a mantenir amb bona harmonia el grup i a que tothom arribi a port i puguin procrear. El gai, no, però els altres, sí. Queda igualment compensat l’entrebanc. Diuen que, per a un nebot o una neboda no hi ha res que doni tanta ajuda i tant d’amor com una tia o un oncle homosexual.Tot un rècord de vistes al Diari de Balears: En torn a 2.000 vegades.


COMENTARIS


Per Josepa,

L'homosexualitat és una cosa natural. No és quelcom cultural ni artificial.

Un % dels animals (humans o no humans) són homosexuals, tenen relacions sexuals homosexuals, formen parelles estables homosexuals, etc. L'ordre natural és aquest malgrat no agradi als qui tenen unes creences artificials.

Hi ha estudis publicats, documentals, etc que així ho avalen. Fins i tot hi ha publicada una llarga llista d'animals dels que s'ha demostrat científicament que una part de la seva població és homosexual (festegen individus del mateix sexe, formen parelles estables del mateix sexe, tenen relacions sexuals homosexuals, etc.).

La llei natural en la que pots creure és aquella que els científics després d'observar llargament la naturalesa i amb molts d’esforços han descobert: la que, de veres, regeix la natura. No és una llei artificial que indiqui com han de ser les coses, sinó com són en realitat.

Deman que vos informeu.Per bossot,

Que te a vore lo d'Orlando amb aquets traball?. Res. No diguis pardalades.

I en referencia a sa pregunta de s'autor: NO. DE CAP MANERA.Per Dídac Teixidor

Aquest article sembla una broma, un disbarat... el problema és que textos com aquests són els que acaben esperonant gent com ara el terrorista que va actuar a Orlando.


Per ¿?,

A "X".— Lo increíble que haya socios de esta cosa. El que se pica.


Per X,

Molt bé. Ara, quan tengui un minut, em donaré de baixa com a soci d'Ona Mediterrània. Jo NO finanç mitjans homòfobs.


Per Quina gent!,

Quan fa quatre dies vaig llegir aquest article seu, Sr. Bujosa, no em pensava de cap manera que produís tantes reaccions. No entenc que n'hi hagi tants que el tractin d'homòfob ni assegurin que ha dit el que jo no he vist en aquest escrit. Res, no els faci cas!


Per idò,

"No somos machos, pero somos muchos". Decía un "orgulloso" conocido, que no amigo. Alguna razón, supuestamente, tendría.


Per Tijeritas,

Hablas de natural como si todo fuera natural, ¿es natural el ordenador que has usado para escribir este bodrio? Según tú, no es natural la homosexualidad porque no hay reproducción, entonces, cada vez que los heteros follan sin reproducirse, ¿es natural? ¿Cuántas veces has tenido sexo y no te has reproducido? (¡ANTINATURAL! Oh! placer banal.) Además de que, al igual que tu ordenador, existe ciencia y tecnología que permite la reproducción a homosexuales. ¿Dé que temes Xesc? ¿Qué te preocupa de las personas homosexuales que te inmiscuyes en sus vidas? ¿No te basta con la tuya, no estás satisfecho con tu vida? A ver si va a tener que ver que dentro de tu heteronormatividad no te sientes cómodo, a gusto. Aisss. Y para acabar, otra pregunta: tu estupidez, ¿es natural, o la has comprado en algún sitio?


Per no,

NO.


Per plomer,

Veig molta ploma.


Per Oi, me feis, vosaltres.

-"Quin oi me fan aquests gais".

Després arriben a cases i se la deixen en carn viva amb vídeos de porno lèsbic.

El Cisheteropatriarcat i les seves coses :).


Per STOP HETEROS,

Jo, de fet, veig antinatural l'heterosexualitat.


Per StopMonogàmia

MONOAMOR-POLIAMOR,


Per Carmen Bueloha
Consideres que la "promiscuïtat" és dolenta?

Algú més enllà d'etiquetes que limiten,

Apart de la demostrada naturalitat de condicions de gènere i sexualitat no-normatives, i què si no fos natural? El càncer és natural. Per això és bo?


Per Carmen Bueloha,

Això es diu "llibertat d'expressió". Qualsevol persona pot fer un comentari homòfob, racista, sexista. Total, només és la seva opinió, fins i tot que surti a un diari públic.
Jo afegiré a aquest comentari que l'ús de mètodes anticonceptius també d'alguna manera trenca el desenvolupament de l'espècie humana. De fet, els homes són criatures promiscues pq fixa't que ells ejaculen milions d' espermatozoides sempre que volen mentre que nosaltres, les dones, només un òvul al mes. És normal que un home estigui amb diversos dones a la vegada. És la seva naturalesa! I nosaltres, les dones ho hem d'aguantar.
Total, posats a dir estupideses i dins de la meva legalitat de "llibertat d'expressió" i "opinió" puc dir qualsevol cosa que em doni la real gana. "Sense ofendre a ningú", clar està! Aquesta frase m'eximeix de tota culpa o mala intenció.
#MandaGüevos.


Per qué lo ferem,

Maria, da gracias que tus papás no eran homosexuales.

Raul, la explosión demográfica, en pleno siglo XXI, no se controla con más homosexualidad. Además, muchas de estas personas han tenido hijos. Para controlar la natalidad, se debería hacer a base de toneladas de pastillas. U otros artilugios. No hay más.

A mi me gustan todas, hasta la mía. Y si no tuviese conciencia y responsabilidad, tendría tres o cuatro. ¡Que li ferem!


Per es pito del siurell,

Vaja una "moguda" que s’ha montat. Crec que el que passa és que se boixa poc i se practica poc sexe.


Per Raul,

Precisament per conservar la espècie, aquesta que ha sofert un boom de població superant els set mil milions d'humans, la naturalesa és prou sàvia per tenir mecanismes de control com la homosexualitat. La naturalessa està plena d'exemples. Menys moralisme xarec i més cultura.


Per Centinela de Occidente,

Cuando yo era joven, a ellos les afeitaban una ceja gratis, y ellas, no existían. Aunque anduvieran abrazadas, se besaran, fueran al water juntas. Convivieran en el mismo piso. ¡No existían!
Y si ellos cogían el cigarrillo con la mano derecha para fumar, ¡Fichado! ¡Maricón declarado".


Per Jeroni Obrador,

Hola bones m'agradaria escriure articles d'opinió al seu diari veig que puc estar a l'altura. Quan es cobra?


Per Maria,

L'homosexualitat serveix per no engendrar gent tant curta com tu. Quin oi d'article.


Per Ferran Mercant,

Benvolgut Xesc, en resposta al vostre article vos puc dir dues coses. Primera que hi ha moltíssimes espècies que mostren comportaments homosexuals. Fins ara se n'han trobat 1500. Així doncs és un fenòmen extés més enllà de l'espècie humana. Ho podeu comprovar fent la recerca "homosexual species" al google.
I en segon lloc, l'ésser humà és molt més que una espècie natural ja que els factors culturals que la constitueixen són molt importants. La cultura humana explica molts altres fenòmens de la nostre espècie a part de l'homosexualitat.
Salutacions cordials.


Per Ernest,

Té raó n'Andreu. No s'ha d'intentar matar el missatger. El dBalears és el mitjà més plural que hi ha a les Balears i encara que molt del que s'hi escriu no m'agrada ni ho compartesc, és una riquesa que s'ha de conservar.


Per Andreu Miquel,

A la persona que signa com a Com és possible? I Homofòbia i Vergonya, que és la mateixa, cal dir-li que el que diu molt d'aquest mitjà de comunicació és que permeti comentaris com els que permanentment fa.
Això sí que és signe inequívoc de que aquest és un mitjà obert, plural i on hi caben totes les opinions, fins i tot les de persones frustrades i fracassades que es dediquen a predicar la seva impotent mediocritat des de l'anonimat dels comentaris i intentant fent veure que hi ha molts comentaristes que opinen el mateix quan és una sola persona.


Per *,

Deixem-nos de beneitures, de si es natural o no (que no heu es, almanco per jo); davant d'una bona famella, millor dues, jo envii a tota la resta a prendre.. un bon cafetet.


Per Com és possible?,

L'article diu molt del seu autor i dels gestors dBalears. Una vergonya!!!


Per Toni S.,

No cal tenir una idea pròpia del que vol dir 'natural', el diccionari (i la lògica) és suficient: "produït a la natura, no degut a la mà de l'home". Els homosexuals naixem així, ningú ens fa ser-ho. Moltes espècies animals presenten conductes homosexuals sense que ningú els hagi explicat què és la homosexualitat. És natural perquè no és un invent de ningú, existeix i punt. El que és antinatural perquè és un pensament construït per l'home és l'homofòbia.


Per Òscar-Adrià Ibáñez,

Sa pregunta que em ve és que aporta aquest article a sa societat. Quan s'escriu un article és perquè es considera que es farà una aportació de coneixement a sa societat amb una finalitat que sa divulgació estimuli sa riquesa de pensament.

Crec que és complicat discernir quins comportaments humans obeeixen a causes biològiques i quins estan impregnats per sa sociabilització. Es debat pot ser interessant sempre que tengui una finalitat i aquí és on es pot veure que s'article és una autèntica barbaritat.

Clarament s'autor no explicita quina finalitat té s'escrit i ho fa com si no sabés que qui el llegesqui no ho farà en un món neutre sinó en una societat amb un paradigma concret, que dóna una connotació concreta a sa paraula "natural". Cerca confondre, endarrerir es procés de normalització de s'homosexualitat en sa nostra societat però per sort, cada dia tenim més clar que la rebutjam perquè sí que sabem què aporta la llibertat d'estimar. STOP LFTBIfòbia! Estima com vulgues!


Per Homofòbia,

Mai hagués pensat que el dBalears fos una publicació homòfoba. Quina decepció!!!


Per arruix,

Para algunos publicar determinados artículos, es una vergüenza, sobre todo cuando no les gustan.

Quins coions teniu germa, que son de molla vermella.


Per ben fet,

Ben dit, don Xesc. Qui sa pica, alls menja.


Per toniet,

Los que entienden de estas cosas dicen que si. Por lo tanto yo soy "antinatural".


Per Maria Massanet i Arbona,

No diu més que mentides per tapar la seva homofòbia; per començar, menteix quan diu que el sexe a la naturalesa només és per procrear i que per això han de boixar entre hetereosexuals; en el món natural la majoria d'espècies també boixen entre els mateix sexe, perquè el sexe NO NOMÉS S'EMPLEA PER PROCREAR, té bastantes altres funcions i els puritans i represors han emprat algunes paraules den Darwin i altres per manipular i mentir. Per tant NO SE BOIXA NOMÉS PER PROCREAR i la homosexualitat és "natural". Deixa d'intentar posar científics i la paraula "natural" per expresar la teva homofòbia i vesten a predicar a misa.


Per Homofòbia,

Com és possible que el dBalears i el seu director permetin la publicació d'un article homòfob.
Amb els mateixis arguments l'extremadreta justifica el rebuig als anticonceptius, ja que no serien "naturals".
Homofòbia intolerable que diu molt poc de l'autor i dels gestors de dBalears.


Per unaperaqui,

Ui, idò boixar amb una parella estèril a partir que saps que ho és, també és antinatural!

En aquest cas no estic gens d'acord amb l'articulista, i per molts motius que no exposaré perquè vaig amb presses ara.


Per Vergonya,

És una vergonya que s'hagi publicat aquest article.


Per Cucala,

Això ho vaig trobar d'al·lot llegint a Fabre, que vostè coneixerà:

"Todos los animales, desde insectos hasta mamíferos, tienen relaciones sexuales con individuos del mismo sexo. Para entender este mecanismo, un equipo de científicos se ha centrado en el comportamiento de unos pequeños escarabajos, protagonistas de "Ciencia a lo bestia". El estudio demuestra así que este acto homosexual entre machos trae beneficios a las hembras.

"La cópula entre individuos del mismo sexo es común en el reino animal, pero desconcierta aún a los biólogos. La razón es simple: este acto sexual no conlleva los mismos beneficios biológicos que el cortejo heterosexual, que culmina en el apareamiento y la producción de descendencia.".

Un equipo de científicos, liderado por la Universidad de Uppsala (Suecia), ha tratado de entender por qué el comportamiento homosexual se repite tanto en la naturaleza. Para ello, los investigadores plantearon la hipótesis de que, como machos y hembras comparten la mayoría de los genes, las relaciones entre individuos del mismo sexo se mantienen por selección natural, porque los genes que predisponen a esta tendencia aportan beneficios cuando se expresan en el sexo opuesto.

Esta conducta puede ser frecuente porque los genes que la regulan se conservan por selección natural a través de sus beneficios en el sexo opuesto.

El estudio, publicado en la revista BMC Evolutionary Biology, probó esta idea en un pequeño escarabajo muy común llamado Callosobruchus maculatus, una especie en la que tanto hembras como machos suelen tener bajos niveles de comportamiento homosexual. A través de técnicas de reproducción artificial, los científicos utilizaron crías de ambos sexos para crear una generación de escarabajos con mayor tendencia a mostrar esta conducta.

Un ‘tira y afloja’ genético.

Los resultados demostraron que cuando un grupo de machos o hembras había sido criado para expresar con más frecuencia un comportamiento homosexual, los hermanos del sexo opuesto disfrutaban de un incremento en su rendimiento reproductivo. Los genes ligados a esta conducta favorecen al sexo opuesto por selección natural. Es lo que llaman los científicos un “tira y afloja genético”.

“Los machos nacidos con mayor tendencia a montar a otros machos eran menos exigentes cuando se les daba a elegir entre cortejar a machos o hembras, mientras que sus hermanas pusieron más huevos y produjeron más crías que antes”, recalca David Berger, uno de los autores del trabajo e investigador en el departamento de Ecología y Genética de la universidad sueca.

Según Berger, este mecanismo genético que explica las conductas homosexuales en los escarabajos podría aplicarse en una gran variedad de animales.És natural la Llibertat d'Expressió?

Tomeu Martí (director de dBalears)


Escric aquestes línies des de la triple condició de director de dBalears, de persona més insultada, difamada i vilipendiada pels comentaristes feixistes (alguns d'ells professionals, cal no oblidar-ho) que guaiten, amb una constància digna de millors causes, diàriament per aquestes pàgines i de persona compromesa i defensora de la Llibertat.

L'article del doctor Xesc Bujosa titulat 'És natural, l'homosexualitat?' ha ferit moltes sensibilitats individuals i col·lectives, entre les quals, la de bons amics i col·laboradors d'aquesta casa. A totes aquestes persones i col·lectius deman, en tant que director del diari, disculpes (com ho hem fet en d'altres ocasions). Tot i que vull aprofitar per recordar allò que és evident: les opinions expressades dels col·laboradors reflecteixen, únicament això, la seva opinió que no té perquè ser compartida pel nostre mitjà.

D'altra banda, resulta clar i evident que un mitjà de comunicació democràtic no ha de practicar la censura prèvia. A dBalears no aplicam la censura. Respectam, també, l'opinió de que ho hauríem de fer, però no ho feim. I vull afegir encara, que, efectivament, els comentaris estan subjectes a una normativa. Una normativa que procuram aplicar de la manera més laxa que ens és possible. A dBalears estam molt convençuts d'allò que defensam. Però sabem que la veritat absoluta i indiscutible, no existeix. Recordau quan tots i totes varem ser Charlie Hebdo?

I deixau-me acabar apel·lant, de nou a la triple condició de director de dBalears, de persona més insultada, difamada i vilipendiada pels comentaristes feixistes i de compromès defensor de la llibertat, per recordar la idea de Voltaire que em marca el camí en aquestes coses: «No estic d’acord amb les teves idees, però defensaré sempre el teu sagrat dret d’expressar-les». O, fins i tot, la versió més radical: «detest les teves idees però defensaré, amb la mort si cal, el teu dret a expressar-les».


COMENTARIS


Per tu tampoc afluixis, rei

@ Valentí

PP 162.863 35,09 %
C's 67.612 14,57 %
SI 7.413 1,6 %
Mes 0 0,0 %
ERC 0 0,0%

A Mallorca no teniu res a fer. Arruix, que fas tard..


Per Valentí

La llibertat d'expressió és absoluta i només cadascú és responsable de les seves paraules. Tots som iguals i ningú ha d'estar per damunt de ningú per dictar que es pot dir i què no es pot dir. Jo trob collonut per exemple que els fatxes espanyols vomitin les seves neures en aquests debats, senyal que els tocam el voraviu i al mateix temps ens recorden incansablement que dins espanya no hi tenim res a fer. No aflojeis muchachos!! Muac, muac, muac!


Per Un antinatural

Com ja he dit per twitter, el que em fa mal és que un col·laborador d'un diari així "progre" pensi d'aquesta manera, que no m'imagin com pensen els de ABC o coses aixi..
El medi no en té cap culpa


Per Carmen Bueloha

Això es diu "llibertat d'expressió"?? Qualsevol persona pot fer un comentari homòfob, racista, sexista.. Total, només és la seva opinió, fins i tot que surti a un diari públic.
Total, posats a dir estupideses i dins de la meva legalitat de "llibertat d'expressió" i "opinió" puc dir qualsevol cosa que em doni la real gana. "Sense ofendre a ningú", clar està! Aquesta frase m'eximeix de tota culpa o mala intenció.
Com diu @Pancateto >


Per SCC undeMés

El no estar d'acord anb un article i així manifertar-ho aportant arguments i reflexions forma part de l'anomenada llibertat d'expresió i serveix per enriqir el debat. L'insult directe contra la persona que ha manifestat una opinió no s'ha de considerar llibertat d'expresió. S'hauria de considerar insult i res més. S'enten per insult a paraules o frases que faltin el respecte de les persones.

També pot passar que hi hagi persones que al llegir un article o comentari se sentin ferides o atacades als seus valors personals i se sentin insultades. Per aquesta raó és dificil definir la diferència entre opinió i insult.


Per Francisca

No estic segura que pel fet que a vostè l'insultin, i ho accepti, sigui bo per a les publicacions incloure els apartats que permeten que els lectors, i no lectors, puguin insultar els articulistes de manera impune. Dic no lectors perquè ho sé cert, n'hi que insulten sense no haver llegit ni l'article. Conec persones que han renunciat a publicar a la premsa digital precisament perquè consideren que publicar insults anònims desprestigien els articles que escriuen i, de passada, el mitjà de comunicació que ho permet. Cosa diferent seria publicar comentaris que fan aportacions, que assenyalen defectes o que entren en el debat de manera educada. Tot el que no sigui això crec que no és més que premsa sensacionalista, encara que dugui una capa de vernís per fer-se la seriosa. Potser la solució seria posar un filtre o eliminar tot d'una que siguin detectades, les "aportacions" que es limiten a insultar o que inclouen grolleries, difamacions, etc. Crec que la premsa digital hi guanyaria prestigi.


Per segur

Estoy a millones años luz de tus ideas, sin embargo no se me caerán los anillos al decir que nunca me habéis censurado un comentario y muchos han sido duros. Nobleza obliga.

Lo realmente increíble es que tildes de fascista al que no piensa como tú. Por este mismo sistema, los adjetivos que yo podría largar serían innumerables. Probablemente, lo que tu ves como insultos no son más que puras verdades.

Seguro que y soy un "fascista insultador profesional".


Per Pancateto

Decía Eistein: Dos cosas son infinitas: la estupidez humana y el universo; y no estoy realmente seguro de lo segundo».

No me resigno, aunque Director, reconozcan que lo ponen difícil..je je.

Diari de Balears :: 8/7/2016