Francesc Bujosa :: Diari de Balears :: 16/12/08

 

Tres EstrellesEn el món del trot mundial hi ha actualment tres estrelles que excel·leixen sobre tot els altres cavall i que tenen unes excel·lents perspectives cara el propers mesos.


La primera d’elles és, naturalment, Moni Maker. L’egua esta fent l’acomiadament d’Europa, però Jimmy Tacter, el seu preparador ha decidit ajornar el seu retorn a Amèrica. La causa és que Moni Maker sembla mostrar-se absolutament feliç al seu lloc de residència actual, a Prato prop de Florència. Quan està a lloure fa corregudes com si fora una poltra de dos anys i quan l’enganxen al cabriol mostra una pressa evident per sortir a la pista i començar a fer “jogging”. Una sintomatologia inequívoca d’un gran estat de forma. En el programa de Moni Maker està en participar en el Premi Renzo Orlandi el 24 d’abril, a l’hipòdrom de Módena, al Gran Premi de la Loteria el 7 de maig, a Nàpols. i, si tot va bé, a l’Elitlopp, a l’hipòdrom suec de Solvalla. La raó de participar a Nàpols es que si guanya no tendrà l’obligació de participar en les eliminatòries de la Breeder’s Cup ni en la Nat Ray Cup que són el seus dos màxims objectius per aquest estiu a Amèrica.


La segona estrella és el cavall Italià Varenne que acaba de aconseguir a l’hipòdrom de Aby, la molt prestigiosa Olympiantravet derrotant entre altres a General de Pommeau. El cavall fa fer el viatge d’anada i torna d’Itàlia en avió i diu que a l’aire anava completament relaxat. El programa Europeu de Varenne és molt semblant al de Moni Maker, però el seu preparador diu que el ritme ideal de Varenne és fer una correguda per mes. No sap a qual de les tres renunciarà, encara que és molt probable que en un lloc a l’altre es pugui veure aquest duel tan esperat entre l’estrella americana i la italiana.


La tercera estrella es un jove cavall americà que nom Master Lavec i que s’ha convertit en el gran favorit de la carrera mes ben dotada per a trotadors, la famosa Hambletonian Cup que enguany repartirà quasi 200 milions de pessetes entre els classificats. Master Lavec és un cavall que ha corregut 12 corregudes i n’ha guanyades 10 i una d’ells fou la famosa Breeder’s Cup, on aconseguí 70 milions de pessetes. Master Lavec és un fill de Mr Lavec, un fill de Speedy Somolly que demostrà, tant a Europa com als Estats Units. que era una gran cavall. Als Estats Units va fer segon a l’Hambletonian darrera de Victory Deam i, a França, va guanyar el Criterium Continental. Mr Lavec fou un cavall d’una gran regularitat que mai feu una correguda dolenta. Si Victory Dream fou el pare Self Possesed, guanyador de l’Hambletonian de l’any passat sembla que Mr Lavec pot ser el pare del guanyado d’enguany, Master Lavec.