El xòfer d'Einstein

Nosaltres, els animals (27)

Si no record malament la setmana passada parlàvem de les ones gravitacionals, una troballa que vendria a confirmar les teories d'Einstein, del qual es conten moltes anècdotes, una de les més citades és la que fa referència al seu xòfer.


I és que a Einstein no li agradava massa això de conduir, però li resultava molt còmode utilitzar el cotxe i per tal motiu va contractar un xòfer que l'acompanyava a totes les conferències. Un dia Einstein li comentà que l'avorria haver de repetir sempre el mateix i el xòfer li digué que havia sentit tantes vegades la mateixa que seria capaç de repetir-la paraula per paraula. Einstein va acceptar el repte i abans d'arribar varen permutar les seves indumentàries. Ningú no va notar el canvi i la conferència va transcórrer amb tota normalitat.


Fou al final quan aparegué la dificultat perquè un dels assistents li feu una pregunta davant la qual el xòfer no va saber què contestar-li, però va tenir l'ocurrència de dir-li que la pregunta era molt fàcil, tant que fins el seu xòfer la sabria respondre. Fou llavors quan el vertader Einstein, ara vestit de xofer, va respondre magistralment a la pregunta i tot el món va quedar bocabadat de la saviesa del que creien que era el xòfer d'Einstein.

 

Diari de Balears :: 13/1/2017